Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al preşedintelui Federaţiei Ruse pe problema regiunii transnistrene, a anunţat că intenţionează să se întâlnească cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe 4 august, la depunerea jurământului preşedintelui iranian Hassan Rohani, la Teheran, relatează UNIMEDIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom avea o discuţie serioasă, desigur, avem nevoie de garanţii precise care vor putea asigura un dialog normal”, a spus Rogozin într-un interviu pentru televiziunea Rossia24.

Dmitri Rogozin a mai anunţat că peste o săptămână are planificată şi o întâlnire cu şeful regiunii transnistrene, Vadim Krasnoseliskii.

Rogozin a spus în interviu că în regiunea trasnistreană trăiesc 500.000 de oameni, dintre care 200.000 sunt cetăţeni ai Federaţiei Ruse. "Dacă un singur fir de păr va cădea de pe capul vreo unui cetăţean rus, răspunsul va fi unul extrem de dur", a mai declarat Rogozin.

Igor Dodon a confirmat că va merge la Teheran în următoarele zile şi că va fi prezent la ceremonia de inaugurare a Preşedintelui Hassan Rouhani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.