Nepotul fostului preşedinte John F. Kennedy, Robert F. Kennedy Jr şi-a depus candidatura în vederea alegerilor prezidenţiale din 2024 şi poate deveni rivalul lui Joe Biden, în cazul în care preşedintele democrat va candida la al doilea mandat, relatează CBS News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiul fostului senator din New York şi candidat la preşedinţie în 1968 Robert F. Kennedy - asasinat în 1968, la cinci ani după fratele său John - a făcut toate formalităţile în acest sens la Comisia Electorală federală, potrivit CBS News.

Depunerea candidaturii a fost confirmată de căttre trezorierul campaniei lui Robert F. Kennedy Jr.

Robert F. Kennedy Jr. a sugerat că vizează Casa Albă într-un mesaj pe care l-a postat pe Twitter la 10 martie, în care-şi invita abonaţii să-l ajute să fie ales.

”Dacă mi se pare că pot strânge bani şi mobiliza suficiente persoane pentru a câştiga, voi intra în cursă”, anunţa el.

În cazul în care candidează la al doilea mandat, Joe Biden ar putea întâmpina unele dificultăţi din cauza nepotului celui de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite.

Un opozant al vaccinării de 15 ani, el a devenit una dintre principalele voci în acest subiect peste Atlantic după pandemia covid-19.

În 2021, contul pe Instagram al acestui fost avocat specializat în probleme de mediu a fost suspendat ”din cauză că a postat în mai multe rânduri afirmaţii demistificate despre (noul) coronavirus sau vaccinuri”.

Este vorba despre o poziţie jenantă pentru una dintre cele mai celebre familii din politica americană.

Mai mulţi membri ai familiei Kennedy, între care sora, fratele şi nepoata lui Robert F. Kennedy Jr i-au denunţat, în 2019, în mod violent, poziţiile conspiraţioniste cu privire la vaccinare într-un editorial publicat în Politico, potrivit CNN.

Robert F. Kennedy Jr ar fi fost îndemnat să candideze de către Steve Bannon, un fost consilier al lui Donald Trump, care şi-a anunţat candidatura la Casa Albă, potrivit unor surse citate de CBS News.

Bannon consideră că Kennedy Jr ar putea fi ”un agent al haosului în cursa din 2024 şi un nume mare care ar putea ajuta la o intensificare a sentimentului împotriva vaccinării în întreaga ţară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.