Fostul ministru britanic al Finanţelor Rishi Sunak rămâne marţi în fruntea cursei la succesiunea lu Boris Johnson la Downng Street, după ce a obţinut 118 voturi într-un nou vot al deputaţilor conservatori, în urma căruia lupta pentri locul doi se intensifică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După al patrulea scrutin, secreatrul de stat însărcinat cu Comerţul Exterior Penny Mordaunt rămâne pe locul doi, cu 92 de voturi, urmată îndeaproape de şefa diplomaţiei brtanice Liz Truss, cu 86 de voturi, potrivit rezultatului anunţat de către Graham Brady, însăcinat cu oganizarea scrutinelor interne.

Fostul secretar de stat însărcinat cu Egalitatea Kemi Badenoch,  care reprezntă aripa dreaptă a Partidului Conservator, a fost eliminată din cursă, după ce a obţinut 59 de voturi.

Acest scrutin intern al Partidului Conservator are loc după ce Boris Johnson şi-a anunţat, la 7 iulie, demisia de la şefia partidului şi Guvernului, după un val de demisii în Executiv, declanşat de o serie de scandaluri.

Al cincilea - şi ultimul - scrutin urmează să aibă loc miercuri, în vederea alegerii finaliştilor, pe care cei aproximativ 200.000 de membri ai Partidului Conservator urmează să-i departajeze printr-un vot prin corespondenţă.

Rezultatul acestui scrutin urmează să fie anunţat la 5 septembrie.

Competiţia se anunţă-foarte deschisă, iar Rishi Sunak este departe de a fi câştigat partida.

Rishi Sunak pare să fie mai puţin popular în rândul bazeipartidului decât în rândul deputaţilor conservatori.

Un sondaj YouGov publicat marţi, realizat pe un număr de 725 de membri ai Partidului Conservator, arăta că fostul ministru al Finanţelor urmează să fie învins în mod categoric în finală, indiferent care este adversara sa - Liz Truss, Penny Mordaunt sau Kemi Badenoch.

În urma a două dezbateri, în care a fost considerat vag şi puţin convingător, Penny Mordaunt - propulsată drept marea favorită în sondaje de săptămâna trecută ale aceluiaşi institut, l-ar înfrânge pe Rishi Sunak, însă ar pierde în finală, în faţa lui Liz Truss sau Kemi Badenoch, potrivit acestui studiu, realizat şi publicat înainte de eliminarea acesteia in urmă din cursă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.