Rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie va fi stabilit de Curtea Supremă, consideră preşedintele american în exerciţiu Donald Trump, care candideazăla propira succesiune, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În opinia sa, această ipoteză justifică ocuparea cât mai rapidă a locului vacant lăsat la Curte de moartea, vineri, a judecătoarei Ruth Bader Ginsburg.

”Cred că asta va ajunge la Curtea Supremă şi cred că este foarte important să avem nouă judecători”, a declarat miercuri presei Trump.

Trump a pus la îndoială, în mai multe rânduri, rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie, acuzând - fără să aducă probe în acest sens - că votul prin corespondenţă va conduce la fraude.

”Această frasă pe care democraţii sunt pe cale să o pregătească, este o farsă. Farsa va ajunge în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite şi cred că o situaţie de patru la patru nu este o situaţie bună”, a declarat el.

Trump urmează să nominalizeze sâmbătă, la ora 21.00 GMT (duminică, 0.00, ora României), un succesor al judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, un simbol feminist şi progresist.

Un omagiu i se aduce fostei judecătoare până sâmbătă.

Moartea sa a deschis o aprigă bătălie în vederea succesiunii sale, care afectează campania electorală şi care ar putea să schimbe profund faţa societăţii americane.

Donald Trump a evocat sâmbătă numele a două femei - Amy Coney Barrett şi Barbara Lagoa - pe care le ia în considerare, pe care le-a numit judecătoare la curţi de apel federale.

O nouă nominalizare la Curtea Supremă a lui trump, în cazul în care este aprobată de Senat, ar putea consuce la formarea unei majorităţi conservatoare de şase la trei, pe o perioadă de decenii, în contextul în care membrii Curţii sunt numiţi pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.