Prima strângere de mână a preşedintelui american Donald Trump şi a celui francez Emmanuel Macron a ajuns în atenţia presei, după ce cei doi şefi de stat nu îşi mai dădeau drumul la mână, comentează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au dat mâna atât de ferm încât li s-au albit articulaţiile degetelor şi au părut să îşi încleşteze fălcile.

Imagini de la sesiunea foto organizată la reşedinţa ambasadorului american de la Bruxelles l-au arătat pe Trump cedând primul, descleştându-şi degetele înaintea lui Macron.

Hotărârea lui Macron ar putea fi o lecţie pentru cancelarul german Angela Merkel, care, în timpul unei vizite recente în Biroul Oval a încercat fără a reuşi să dea mâna cu Trump, scrie agenţia internaţională.

Cei doi şefi de stat au profitat de ocazie şi pentru a adresa câteva cuvinte presei. „Avem multe de discutat împreună, în special în ceea ce priveşte terorismul”, a spus Trump.

„Şi eu sunt foarte fericit să fiu alături de preşedintele Trump. Avem o agendă foarte largă de discutat: lupta împotriva terorismului, economie, subiecte legate de climă şi energie, iar acest summit NATO este pentru noi şi o ocazie pentru o primă întâlnire, deci sunt foarte fericit să putem, împreună, să schimbăm multe lucruri”, a afirmat la rândul său liderul de la Elysee.

Soţia preşedintelui american, Melania Trump, l-a întâmpinat la ambasadă pe preşedintele francez, însă Prima Doamnă de la Elysee, Brigitte Macron, a fost absentă.

Atât Trump, cât şi Macron se află la Bruxelles pentru a lua parte la summitul NATO, la care România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

După şedinţa foto, cei doi au servit prânzul împreună – file de vită şi mousse de ciocolată belgiană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.