Restricţii impuse la frontiere de către mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE) în lupta împotriva pandemiei noului coronavirus perturbă aprovizionarea cu hrană, denunţă joi reprezentanţăi ai sectorului agroalimentar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întârzieri şi perturbări la frontierele statelor au fost observate în livrările anumitor produse agricole şi procesate, dar şi materialului de ambalat”, denunţăă aceştia într-un comunicat comun, semnat de mai multe federaţii care reprezintă agricultori, mediatori şi FoodDrinkEurope principalul lobby european în sector.

Peste 12 ţări au decis deja să limiteze şi chiar să interzică trecerea frontierei, de obicei deschisă, în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, însă aceste măsuri sancţionează transportul de mărfuri, indiferent că este vorba despre mărfuri alimentare sau echipamente medicale.

”Sectorul transporturilor este grav afectat de o întreagă serie de măsuri naţionale adoptate în vederea opririi pandemiei”, a denunţat miercuri Croaţia, care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE).

”Suntem de acord că este important să se permită mărfurilor să circule, inclusiv la frontieră, pentru ca bunurile esenţiale şi echipamentele medicale să ajungă la cetăţenii noştri”, a subliniat ea

”Reacţia faţă de covid-19 nu trebuie să agraveze dificultăţile economice şi sociale prin închiderea legăturilor necesare transporturilor. Este primordial să menţinem economia”, insista preşedinţia croată a UE.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.