Principala companie aeriană a Republicii Moldova, Air Moldova, a renunţat să-şi reia zborurile comerciale către Moscova, aşa cum a anunţa săptămâna trecută, în toiul Războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea Aviaţiei Civile a Republicii Moldova a publicat o directivă operaţională (...), care le interzice companiilor naţionale să efectueze zboruri în spaţiul aerian al Rusiei”, a anunţat într-un comunicat, publicat duminică seara, Air Moldova.

”Prin urmare, compania Air Moldova nu va fi în măsură să asigure operaţiunile de zbor între Chişinău şi Moscova, pe care le-a anunţat prealabil începând de la 1 octombrie”, anunţă compania.

Compania moldoveană a anunţat vineri că reia de la 1 octombrie zboruri către Rusia, întrerupte în urma invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

Republica Moldova, o ţară mică, cu 2,6 milioane de locuitori, care este un stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană (UE), începând de la sfârşitul lui iunie, se învechinează cu Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.