Ploile torenţiale din Republica Dominicană din ultimele 48 de ore au provocat moartea a cel puţin 21 de persoane, dintre care 3 minori, au anunţat duminică autorităţile, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru dintre persoanele decedate erau cetăţeni americani şi trei erau haitieni, potrivit Centrului de operaţiuni de urgenţă (COE). Aproape toate provinciile ţării (30 din 32) se aflau în continuare în stare de alertă duminică, potrivit autorităţilor.

Nouă dintre cele 21 de decese au avut loc sâmbătă seara, când un zid de mari dimensiuni s-a prăbuşit peste vehicule pe una dintre principalele artere de circulaţie din Santo Domingo.

Alte nouă persoane au murit la Santo Domingo în accidente separate, printre care se numără şi prăbuşirea peretelui unei case.

Un bărbat a fost dus de ape în provincia San José de Ocoa (sud), în timp ce alte două persoane au murit în circumstanţe similare în provincia La Altagracia (est).

Aproximativ 13.000 de persoane au fost evacuate din zonele de risc.

Preşedintele Republicii Dominicane, Luis Abinader, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre "cele mai abundente precipitaţii înregistrate vreodată în Republica Dominicană". El a anunţat că şcolile au fost suspendate până miercuri pentru a "garanta siguranţa copiilor şi a tinerilor".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.