Regina Paola a Belgiei, în vârstă de 81 de ani, mama regelui Philippe, a suferit un accident vascular cerebral (AVC) în noaptea de marţi spre miercuri, la Veneţia, în Italia, şi urma să fie repatriată de urgenţă, potrivit presei belgiene şi italiene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contactat de AFP la Bruxelles, serviciul de comunicare al palatului regal nu a fost în măsură să răspundă imediat. ”Se pregăteşte o comunicare”, a anunţat palatul.

În ultimii ani, Paola s-a confruntat în mai multe rânduri cu probleme de sănătate. În septembrie 2015 ea a fost nevoită să respecte o ”perioadă de repaus total”, din cauza unor probleme de aritmie cardiacă.

Potrivit radioteleviziunii belgiene francofone RTBF, Paola urma să fie ”repatriată de urgenţă cu avionul” către Belgia miercuri după-amiaza, prin baza aeriană militară de la Melsbroek, în apropiere de Bruxelles.

Regina Paola, de origine italiană, s-a căsătorit cu Albert al II-lea, care a domnit din 1993 în 2013, când a abdicat în favoarea fiului său Philippe, în prezent în vârstă de 58 de ani.

Născută prinţesa Paola Ruffo di Calabria, pe 11 septembrie 1937, la Forte dei Marmi, în Italia, Paola este cea mai mică dintre cei şapte copii ai prinţului Fulco Ruffo di Calabria, un aviator erou în Primul Război Mondial, şi contesei Luisa Gazelli.

Viitoarea regină şi-a petrecut copilăria la Roma, unde l-a cunoscut, la vârsta de 21 de ani, pe prinţul Albert, la o recepţie organizată la Ambasada Belgiei, în marja cermoniilor întronizării Papei Ioan al XXIII-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.