Regina Elisabeta a II-a este de acord cu o "perioadă de tranziţie" în care prinţul Harry şi soţia sa Meghan vor petrece timp în Canada şi Marea Britanie, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suverana, care s-a întâlnit luni cu prinţul de Wales, ducele de Cambridge şi ducele de Sussex, a analizat următorii paşi care vor fi făcuţi în relaţia cu ducii de Sussex. 

Aceasta a fost prima întâlnire la care au participat cei patru după ce, miercuri, prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi soţia lui, Meghan Markle, au anunţat că renunţă la îndatoririle regale şi că vor trăi atât în Marea Britanie, cât şi în Canada. În plus, ei au spus că vor să fie independenţi din punct de vedere financiar. Anunţul a fost făcut pe contul de Instagram Sussex Royal şi pe site-ul Sussexroyal.com şi a luat prin suprindere familia regală. 

Regina a transmis într-un comunicat că "sprijină pe deplin" dorinţa lor pentru noul rol dar "ar fi preferat ca ei să rămână membri cu drepturi depline ai familiei regale". 

Mai sunt multe lucruri de pus la punct cu privire la "lucruri complexe", dar regina aşteaptă ca deciziile finale să fie luate în următoarele zile. 

"După multe luni de reflecţie şi discuţii interne am ales să facem o tranziţie în acest an prin a ne stabili treptat un nou rol în cadrul acestei instituţii", au scris ducii de Sussex pe Instagram. "Intenţionăm să renunţăm la statutul de "seniori" în cadrul familiei regale şi să lucrăm pentur a deveni independenţi financiar, continuând în acelaşi timp să o susţinem pe Majestatea Sa Regina. Încurajarea voastră, în special în ultimii ani, ne-a făcut să facem acest pas".

Planurile lor de viitor includ atât Marea Britanie, cât şi America de Nord, fără a-şi neglija atribuţiile faţă de Regină, de Commonwealth şi de patronaje.

"Acestea ne vor permite să ne creştem fiul să aprecieze tradiţia regală în care s-a născut, oferind familiei noastre spaţiul necesar pentru a se concentra asupra unui nou capitol, dar şi să ne lansăm o entitate proprie de caritate. Suntem nerăbdători să împărtăşim toate detaliile privind următorul pas, pe măsură ce vom continua să colaborăm cu Majestatea Sa, cu prinţul de Wales, ducii de Cambridge şi cu toate părţile relevante. Până atunci, vă rugăm să primiţi mulţumirile noastre pentru sprijinul continuu", a scris cuplul regal. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.