Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 85 de ani, a fost internat joi la un spital din cauza unui acces de febră, anunţă palatul regal, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul, care domneşte de 31 de ani, se confruntă cu tot mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă.

El s-a îmolnăvit de covid-19, a fost operat la un genunchi în 2021 şi a avut probleme respiratorii cu un an mai înainte.

Situaţia sa era ”staţionară”, anunţă într-un scurt comunicat palatul.

Regele, a cărui funcţie este esenţialmente simbolică, a fost operat în 2003 de cancer la vezică şi a fost supus unei noi intervenţii, în 2005, din cauza unor probleme la valva cardiacă, înlocuită în altă operaţie în 2020.

Un suveran sportiv şi un iahtman - el a participat la Campionatul Mondial de Navigaţie săptămâna trecută -, Harald a refuzat să abdice.

Nepotul lui Haakon al VII-lea, primul din linia regală norvegiană, el domneşte în această ţară scandinavă de la 17 ianuarie 1991.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.