Regatul Unit şi Armenia au aderat vineri la sistemul certificatului sanitar covid-19 al Uniunii Europene (UE), iar britanicii, armenii şi europenii pot călători cu ajutorul codului QR, în vederea unei fluidizări a controalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru a devenit posibil după ce Comisia Europeană (CE) a luat mai multe decizii potrivit cărora certificatele sanitare ale celor două ţări sunt echivalente cu cele emise în UE.

Acest ”certificat covid” ”permite să se călătorească mai sigur”, afirmă comisarul european însărcinat cu Justiţia Didier Reynders.

”El este de-acum principala normă mondială. 45 de ţări de pe patru continente sunt conectate la acest sistem”, precizează el.

Potrivit comisarului european, alte ţări urmează să adere la acest sistem în săptămânile şi lunile viitoare.

În total, 18 ţări din afara UE s-auconectat la acest sistem digital, inclusiv Albania, Andorra, Insulele Feroe, Islanda, Israel, Lichtenstein, Macedonia de Nord sau Elveţia.

Astfel, europenii pot călători în Regatul Unit sau în Armenia cu ajutorul unui cod QR care atestă faptul că au fost vaccinaţi, cu un test covid negativ sau cu dovada faptului că s-au însănătoşit după ce au fost bolnavi de covid-19.

Formatul tipărit pe hârtie al codului QR este de asemenea acceptat.

Această măsură este valabilă, de asemenea, pentru britanici sau armeni care vor să călătorească în UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.