Noul premier britanic Rishi Sunak se angajează ca Regatul Unit să rămână ”un fundament al NATO pentru generaţii” şi anunţă noi ajutoare destinate armatei ucrainene, primindu-l în vizită pe secretarul Alianţei Nord-Atlantice Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jens Stoltenberg este primul lider internaţional primit miercuri la Downing Street de către şeful Guvernului conservator de la preluarea funcţiei, la sfârşitul lui octombrie.

Cei doi discută despre susţinerea Ucrainei împotriva Rusiei şi despre modernizarea NATO, potrivit Executivului.

”Sunt hotărât ca Regatul Unit să rămână un fundament al NATO pentru generaţiile viitoare”, subliniază, citat într-un comunicat, marţi seara, Rishi Sunak.

”Însă, în faţa provocărilor viitoare, trebuie să evoluăm ca Alianţă, pentru a ne arăta la înălţime şi a rămâne în avans faţă de ameninţarea adversarilor noştri. Trebuie, de asemenea, să continuăm să susţinem poporul ucrainean în rezistenţa lui faţă de brutalitatea (preşedintelui rius Vladimir) Putin”, subliniază Sunak.

Regatul Unit a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai Kievului împotriva invaziei ruse a Ucrainei.

Rishi Sunak s-a angajat deja să continue această susţinere.

El a anunţat marţi seara că regatul trimite armatei ucrainene 12.000 de kituri suplimentare pentru a înfrunta frigul şi 150 de corturi încălzite în vederea pregătirilor de iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.