Rebeliunea abandonată a Wagner arată că Războiul din Ucraina este pe cale să ”crape puterea rusă”, apreciază luni Înaltul Reprezentant UE însărcinat cu Politica Externă şi de Securitate Jesep Borrell, însă instabilitatea politică a unei puteri nucleare ca Rusia nu este însă ”un lucru bun” avertizează el ,relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce s-a petrecut în cursul acestui weekend arată că Războiul împotriva Ucrainei fisurează puterea rusă şi afectează sistemul politc” rus, apreciază el.

”Monstrul (Wagner) este pe cale să-şi muşte creatorul”, comentează Borrell înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE).

”Cu siguranţă nu  este un lucru bun ca o putere nucleară ca Rusia să intre într-o fază de instabilitate. Şi acesta este un lucru care trebuie să fie luat în considerare”, avertizează el.

”Rusia este (...) una dintre cele două cele mai mari puteri din lume. Nu putem rămâne indiferenţi la ceea ce se întâmplă acolo”, subliniză, la rândul său, ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg.

”Asta trebuie să ne facă pe toţi să reflectăm”, subliniază şeful diplomaţiei austriece

”Este vorba despre o afacere internă a Rusiei”, apreciază ministrul suedez de Externe Tobias Billstrom.

Însă ”bineînţeles că o urmărim foarte îndeaproape (...), pentru că ceea ce se întâmplă în Rusia pare să aibă un inmpact asupra condiţiilor de securitate”, avertizează şeful diplomaţiei suedeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.