Rebelii şiiţi din Yemen au lansat o rachetă balistică spre oraşul sfânt Mecca, în cursul nopţii de joi spre vineri, a anunţat vineri Arabia Saudită, precizând că a fost atacul care a pătruns cel mai adânc în regat, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa rebelă din Yemen scrie că racheta a vizat un aeroportul internaţional din Jiddah, dar Arabia Saudită a anunţat că a fost “interceptată şi distrusă” la 65 de kilometri de Mecca.

Armata saudită afirmă că racheta a fost lansat din provincia Saada, din nord-vestul Yemenului. Atacul nu a provocat pagube. Forţele Riyadhului au lansat atacuri aeriene în zonă, ca măsură de retaliere.

Armata saudită are mai multe baterii de rachete americane Patriot, cu care pot intercepta rachetele houthi.

Tirul demonstrează capacitatea rebelilor şiiţi yemeniţi, cunoscuţi la houthi, şi a aliaţilor de a continua atacurile vizând Arabia Saudiată.

De asemenea, a stârnit furia populaţiei saudite, pentru că apărarea Mecca este unul dintre stâlpii prestigiului familiei regale saudite şi ai identităţii naţionale a ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.