Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns la afirmaţiile preşedintelui american Joe Biden potrivit cărora liderul ucrainean ”nu a vrut să audă” avertismentele SUA înainte de invazia Rusiei. Oficialul ucrainean a declarat că Zelenski a cerut sancţiuni preventive împotriva Rusiei înainte de invazia pe scară largă, dar partenerii Ucrainei ”nu au vrut să audă”, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt Serghei Nikiforov a spus că la acea vreme, Zelenski a avut trei sau patru conversaţii telefonice cu Joe Biden, iar liderii au făcut schimb de opinii şi evaluări asupra situaţiei în detaliu.

”Prin urmare, expresia «nu a vrut să audă» probabil necesită o clarificare”, a declarat el pentru publicaţia de ştiri ucraineană LIGA.net.

Un alt consilier prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, a afirmat că Ucraina a înţeles că Rusia plănuia o invazie şi se pregătea pentru aceasta - întrebarea era care este amploarea atacului.

”Este absurd să acuzi o ţară că rezistă agresorului mai mult de 100 de zile, ceea ce prevalează dacă ţările-cheie nu au reuşit să oprească Rusia ca măsură de precauţie”, a subliniat Podoliak.

El a adăugat că Zelenski a fost atent la avertismente, dar amploarea invaziei Rusiei ”a şocat multe ţări, inclusiv partenerii” Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.