Mai multe raiduri asupra rafinăriilor de petrol au avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în regiunea rusă Samara (la sud-est de Moscova). Unul dintre ele a provocat un incendiu, dar nu s-au înregistrat victime, potrivit autorităţilor locale. În regiunea Belgorod, un civil a fost ucis într-un atac cu dronă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un civil a fost ucis sâmbătă şi alţi doi au fost răniţi într-un atac cu dronă în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional. "A fost o dimineaţă dificilă", a scris Viaceslav Gladkov pe Telegram, precizând că două districte din regiunea sa au fost atacate de drone. "Un civil a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi" într-unul dintre aceste atacuri în districtul Cernianski, a adăugat el.

Potrivit lui Viaceslav Gladkov, Belgorod, capitala regiunii, a fost, de asemenea, vizată sâmbătă dimineaţa de lovituri care au avariat mai multe clădiri rezidenţiale. Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus unsprezece rachete lansate de sisteme de lansatoare de rachete Vampire din Ucraina deasupra regiunii Belgorod.

Regiunea Belgorod a fost recent ţinta a numeroase atacuri cu drone şi lovituri puse de Rusia pe seama Ucrainei, care, potrivit autorităţilor locale, au ucis peste o duzină de persoane în decurs de o săptămână.

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, la o rafinărie de petrol din regiunea rusă Samara (Volga), situată la 1.000 de kilometri sud-est de Moscova, care a fost atacată de o dronă, a anunţat guvernatorul regional. "Noaptea trecută, mai multe atacuri cu drone au fost efectuate împotriva unor rafinării de petrol din regiune", a declarat Dmitri Azarov într-un comunicat al guvernului regional publicat pe Telegram.

Unul dintre aceste atacuri a provocat "un incendiu la rafinăria de petrol Kuibyshevsky", a adăugat el, subliniind că nu s-au înregistrat victime.

Rafinăria, administrată de gigantul petrolier rus Rosneft, este una dintre cele mai mari din regiunea Samara, cu o capacitate de producţie de 7 milioane de tone de petrol pe an, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul său oficial.

Un atac cu drone asupra unei alte rafinării de petrol, Novokuybyshevsky, tot în regiunea Samara, "a fost respins fără a deteriora echipamentele tehnologice", potrivit lui Dmitri Azarov. "Putem vedea că inamicul, care suferă înfrângeri pe câmpul de luptă, face tot ce poate pentru a ne submina rezistenţa şi unitatea", a declarat el.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a precizat, într-un comunicat de presă, că a neutralizat "12 drone ucrainene" în timpul nopţii deasupra regiunilor Briansk (5), Belgorod (5) şi Voronej (1), toate trei limitrofe Ucrainei, precum şi deasupra regiunii Saratov (1).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.