Rapperul englez Nines, pe numele real Courtney Freckleton, a fost încarcerat pentru că a importat în Marea Britanie 28 de kilograme de canabis din Spania şi Polonia, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Freckleton, în vârstă de 31 de ani, şi Jason Thompson, în vârstă de 35 de ani, au primit o sentinţă de 28 de luni de închisoare.

Cei doi au pledat „vinovat” la acuzaţiile legat de droguri şi de spălare de bani. Acuzaţia de spălare de bani are legătură cu o datorie de 98.000 de lire sterline, valoarea drogurilor, şi folosirea Bitcoin pentru a cumpăra canabis.

Judecătoarea Rosa Dean a spus când i-a condamnat: „Câtă irosire de talent să fii stabilit în Wormwood Scrubs (închisoare din Londra, n.r.)”.

Anul trecut, Nines a ajuns în fruntea topului britanic al albumelor cu „Crabs In A Bucket” şi a fost numit cel mai bun artist hip-hop la premiile Mobo.

Nines şi Thompson, ambii din Londra, au fost arestaţi în iunie, după ce poliţia a făcut percheziţii în capitală şi în Borehamwood.

Operaţiunea a derivat de la infiltrarea serviciului de mesagerie criptată Encrochat. Reţeaua, care era folosită de mii de infractori din întreaga lume, a fost infiltrată de autorităţi anul trecut, după ce a fost spartă de investigatori francezi.

Nines, care are un copil în vârstă de 2 ani, era cunoscut ca „Big Boss” între partenerii lui infractori. El a mai executat 18 luni de închisoare pentru posesie de canabis cu intenţia de a furniza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.