Mai multe persoane au fost rănite, iar un imobil locuit a fost parţial distrus în tiruri de rachetă, marţi dimineaţa, vizând capitala ucraineană Kiev şi oraşul Harkov (est), anunţă autorităţile celor două oraşe, în care au fost vizate clădiri locuite, iar mai multe oraşe ucrainene au fost plasate în stare de alertă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Harkov, ”potrivit unor date preliminare, copii au fost răniţi de schije, iar o femeie a fost de asemena rănită”, anunţă pe Telegram şeful Departamentului de anchetă al primăriei Serghii Bolvinov.

 

”În urma bombardamentului din această (marţi) dimineaţa, o parte a imobilului de locuinţe a fost complet distrusă. Salvatori încearcă acum să caute caute în dărâmături persoane care se află dedesubt”, anunţă primarul Harkovului, Igor Terehov.

La Kiev, ”o victimă a fost spitalizată de către salvatori în cartierul Solomîanskii”, anunţă primarul Kievului Vitali Kliciko.

Vehicule şi clădiri au fost incendiate în urma acestor atacuri, anunţă le pe Telegram.

Administraţia Militară din Kiev anunţă alt rănit în cartierul Sviatoşînski.

Mai multe regiuni ucrainene se aflau în alertă, marţi dimineaţa, iar locuitori au fost nevoiţi să se adăpstească după ce Forţele Armate ucrainene au semnalat tiruri de rachetă.

Atacurile ruse vizând Ucraina s-au multiplicat de la începutul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.