Rămăşiţe ale unei femei date dispărute în tsunamiul devastator şi sângeros din 2011 din Japonia au fost găsite şi identificate recent, a anunţat vineri poliţia, cu câteva zile înainte de marcarea a zece ani de la tripla catastrofă - un cutremur, urmat de un tsunami şi accidentul nuclear de la Fukushima, în contextul în care peste 2.500 de persoane sunt în continuare dispărute, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Părţi de schelet, inclusiv un craniu, au fost găsite la 17 februarie” pe o plajă în departamentul Miyagi (nord-est), a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Analize dentare şi de ADN efectuate săptămâna aceasta de către legişti au arătat că este vorba despre Natsuko Okuyama, o femeie în vârstă de 61 de ani, care a fost dată dispărută în tragedia de la 11 martie 2011, a precizat purtătorul de cuvânt.

Bilanţul confirmat al triplei catastrofe din Japonia din 2011 este de 15.899 de morţi, în decembrie 2020, potrivit poliţiei japoneze.

Însă peste 2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în mod oficial, ceea ce împiedică numeroase persoane să intre în doliu după rude ale căror corpuri nu au fost găsite niciodată.

Presa locală îl citează pe fiul lui Natsuko Okuyama, care mulţumeşte persoanei care a găsit osemintele. ”Sunt extrem de fericit că mama mea a fost găsită în apropierea marcării a zece ani” de la tragedie, a declarat el pentru agenţia japoneză de presă Kyodo. ”Acest lucru mă va ajuta să fac ordine în emoţiile mele şi să merg înainte”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.