Parlamentul spaniol i-a oferit sâmbătă un vot de încredere premierului în exerciţiu Mariano Rajoy, pentru a forma un guvern minoritar şi a pune astfel capăt unei crize politice de zece luni, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul Partidului Popular conservator, Rajoy a obţinut un al doilea mandat de premier sâmbătă, cu 170 de voturi pentru, 111 împotrivă şi 68 de abţineri.

Rajoy ar urma să depună duminică jurământul în faţa regelui Felipe al VI-lea.

Spania se află într-o criză politică fără precedent, în pofida celor două scrutine organizate din decembrie încoace. Formaţiunea lui Rajoy a obţinut o victorie de ambele dăţi, însă nu şi majoritatea, şi nu a reuşit să ajungă la vreun acord cu alte partide în vederea formării unui guvern de coaliţie.

Socialiştii, aflaţi în opoziţie, au fost de acord să se abţină de la votul de sâmbătă, pentru a permite deblocarea situaţiei din ţară.

Dacă parlamentarii nu i-ar fi acordat un nou mandat lui Rajoy până luni, în ţară ar fi fost convocate alegeri anticipate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.