Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat neconstituţional decretul prin care preşedintele Maia Sandu a desemnat-o pentru a doua oară pe Natalia Gavriliţa în funcţia de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, magistraţii Înaltei Curţi au menţionat că pentru respectarea prevederilor Constituţiei, fracţiunile parlamentare şi preşedintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări, precizează Descchide.md.

La fel, Curtea a refuzat să precizeze dacă refuzul de a o desemna pe Mariana Durleşteanu în calitate de candidat la funcţia de premier poate fi catalogat ca săvârşirea a unei fapte grave de către preşedintele R.Moldova.

Deputaţii PSRM au depus o sesizare cu privire la legalitatea redesemnării Nataliei Gavriliţa drept candidat la funcţia de prim-ministru. Socialiştii au acuzat-o pe Maia Sandu de încălcarea Constituţiei, argumentând că la momentul desemnării Nataliei Gavriliţa, în Parlament deja exista o majoritate care şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura ex-ministrului Finanţelor din Guvernul Greceanîi, Mariana Durleşteanu.

În 11 februarie, Parlamentul de la Chişinău a refuzat acordarea votului de încredere Guvernului condus de Natalia Gavriliţa. Niciun deputat nu a votat învestirea noului Executiv, conform Deschide.md. Preşedintele Maia Sandu a anunţat după consultările cu partidele parlamentare că o desemnează din nou pe Natalia Gavriliţă pentru funcţia de premier al R. Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.