Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat miercuri - pentru prima oară - militari ruşi răniţi în Ucraina, la trei luni după ce a lansat invazia vecinului său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă, Vladimir Putin, care purta un halat alb, a stat de vorbă cu mai mulţi militari, pe care i-a întrebat din ce oraşe sunt şi care este situaţia lor familială.

Militarii stăteau în piciare lângă pat, iar rănile nu se vedeau.

Preşedintele rus i-a spus unui militar, care purta o pijama cu dungi albastre şi albe, că fiul acestuia, în vârstă de nouă ani, ”va fi mândru de tatăl” său.

Ministrul Apărării Serghei Şoigu a fost prezent la această vizită.

Rusia comunică foarte puţin cu privire la bilanţul uman al Războiului din Ucraina.

Ultimele date au fost publicate la 25 martie, iar la acea vreme armata rusă recunoştea că au fost ucişi în Ucraina 1351 de militari, iar alţi 3.825 au fost răniţi.

RĂZBOI DE UZURĂ

Un purtărtor de cuvânt al Kremlinului anunţa înaintea acestei vizite, în contextul în care ofensiva din Ucraina intră în a patra lună, că nu semnalează ”o nouă etapă”.

”Programul îi permite, pur şi simplu, să se ducă personal”, a declarat Dmitri Peskov.

Rusia afirmă că ofensiva sa împotriva Ucrainei, lansată la 24 februarie, vizează să apere populaţiile rusofone de un ”genocid” şi să ”denazifice” această fostă republică sovietică.

Autorităţile ruse dau asigurări că această ”operaţune militară specială” decuirge aa cum a fost prevăzută, în pofida faptului că, în faţa unei aprige rezistenţe ucranene, Moscova a renunţat la sfârşitul lui martie să ia cu asat Kievul şi şi-a concentrat operaţiunile către est.

În pofida unor confruntări armate feroce, de trei luni, armata rusă avansează doar cu greu - ceea ce prevesteşte un război de uzură.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi secretarul puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei au sugerat marţi că Mosova va lupta mult timp în Ucraina pentru a-şi atinge obiectivele invaziei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.