Rusia a sărbătorit duminică, ultima din această lună, potrivit tradiţiei, Ziua Marinei, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 45 de nave, corvete şi submarine au defilat la Sankt Petersburg, pe râul Neva, sub privirile comandantului suprem Vladimir Putin, care a dorit, a spus el în discursul dinaintea defilării, ”sădemonstreze puterea tot mai mare a Marinei ruse”.

”Nivelul tehnic al acestei flote va creşte pentru a asigura securitatea ţării şi intereselor sale naţionale”, a dat asigurări liderul de la Kremlin, prin introducerea unor capacităţi de luptă sporită, precum tehnologii digitale avansate, sisteme de atac hipersonice şi vehicule submarine fără pilot - fără echivalent în lume.

Marina rusă urmează să primească 40 de nave noi de război, a mai confirmat Putin

Kremlinul a transformat modernizarea militară într-o prioritate absolută, în uema unor tensiuni cu Occidentul după ce a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Îarada navale au avut loc în bazele navale ale tuturor flotelor şi flotilelor Marinei ruse, inclusiv în Siria, în apropierea instalaţiei logistice ruse din oraşul portuar sirian Tartus, singura bază navală a Rusiei la Marea Mediterană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.