Preşedintele rus Vladimir Putin - care nu a luat parte la summitul liderilor G20 din septembrie, în India - urmează să participe prin videoconferinţă la un summit virtual al Grupului Celor Douăzeci, potrivit televiziunii ruse de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vladimir Putin urmează să participe la summitul virtual G20”, a anunţat duminică într-un comunicat postul de leviziune Vesti, prezentând programul din această săptămnă al liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin este vizat de un mandat de arestare emis de către Curtea Penală Internţaională (CPI), care-l acuză de crima de război a ”deportării” unor copii ucraineni.

Moscova neagă aceste acuzaţii.

El nu a participat nici la summitul BRICS din Africa de Sud, în august, şi a fost reprezxentat de către ministrul său de Externe Serghei Lavrov.

El se deplasează foarte rar în străinătate după pandemia covid-19 şi după ce a invadat Ucraina, în februarie 2022.

El a efectuat o vizită în China, în octombrie, unde a fost primit de către aliatul său Xi Jinping, împreună cu care a denunţat ceea ce prezintă împreună drept ”hegemonia americană”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.