Vladimir Putin a legat joi soarta celor 24 de marinari ucraineni încarceraţi în Rusia, în urma unui incident naval armat, în noiembrie, în Strâmtoarea Kerci, de cea a unor cetăţeni ruşi deţinuţi în Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima oară când liderul de la Kremlin evocă în mod indirect o eventuală eliberare a marinarilor ucraineni.

Până acum, Kremlinul insista ca aceştia să fie judecaţi în Rusia.

”Probleme ca aceasta nu pot fi soluţionate în mod izolat”, a declarat Putin în ”Linia directă”, o emisiune anuală televizată de întrebări şi răspunsuri.

”Înaintea rezolvării acestor probleme trebuie mai întâi să ne gândim la oamenii a căror soartă ne preocupă, şi anume la cetăţenii ruşi care se află într-o situaşie similară (în închisoare) în Ucraina”, a adăugat el.

Tribunalul maritim internaţional a dispus luna trecutăă ca Rusia să-i elibereze pe cei 24 de marinari ucraineni, ceea ce Moscova a refuzat.

Aceşti marinari se aflau la bordul a trei ambarcaţiuni aparţinând Marinei ucrainene, abordate la 25 noiembrie în Strâmtoarea Kerci, care asigură accesul în Marea Azov.

Autorităţile ruse acuză ambarcaţiunile militare ucrainene că au intrat fără autorizare în apele teritoriale ruse, o acuzaţie respinsă de Kiev.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.