Preşedintele rus Vladimir Putin denunţă luni livrări de armament tot mai mari către Ucraina, într-o convorbire la telefon cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, în contextul în care regatul Unit se pregăteşte să trimită tancuri grele Kievului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a criticat, în această convorbire la telefon cu Erdogan, ”linia distugătoare adoptată de către regimul de la Kiev, care a mizat pe intensificarea confrunătrilor armate, cu susţinerea unor sponsori occidentali care-şi cresc livrările de armament şi material militar”, anunţă într-un comunicat Kremlinul.

”INSTAURAREA UNEI PĂCI DE LUNGĂ DURATĂ”

Cei doi lideri au evocat de asemenea problema schimbului de prizonieri - ”înainte de toate a rănilţilor” - între Mosvova şi Kiev, potrivit aceleiaşi surse.

La rândul său, Erdogan ”a reiterat că Turcia este pregătită să faciliteze şi să servească drept intermediar în vederea instaurării unei păci de lungă durată între Rusia şi Ucraina”, anunţă într-un comunicat preşedinţia turcă.

Vladimir Putin a discutat la telefon în mai multe rânduri, după ce a lansat invazia şi Războiul din Ucraina, cu Recep Tayyip Erdogan, care încearcă să păstreze bune relaţii atât cu Moscova, cât şi cu Kievul.

Turcia a mediat un acord care a permis reluarea exportului de cereale ucrainene, blocate în porturi din cauza confruntărilor armate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.