”O căsătorie este o uniune între un bărbat şi o femeie”, a declarat preşedintele Vladimir Putin într-o întrâlnire cu un grup de lucru creat de Kremlin privind reforma constituţională propusă în ianuarie de către liderul de la Kremlin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta este o idee bună şi trebuie susţinută. Trebuie doar să reflectăm în ce fel să o formulăm şi unde”, a apreciat şeful statului rus, în urma unei propuneri a deputatei conservatoare Olga Batalina de a înscrie în Constituţie faptul că Guvernul este necesar să susţină ”valorile familiale tradiţionale”.

În opinia lui Olga Batalina, familia se află în prezent în pericol, din cauza încercărilor de introducere a unor noi termeni ca ”părinte numărul unu” şi ”părinte numărul doi”.

”Aceasta nu este o fantezie, este o realitate în mai multe ţări”, şi-a exprimat îngrijorarea deputata care reprezintă Partidul Rusia Unită (la putere) în Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) şi care a susţinut aprig în trecut legea care interzice ”propaganda homosexuală” în ţară.

Liderul de la Kremlin a creat o surpriză anunţând în ianuarie că Rusia are nevoie de o amendare a Constituţiei, ce datează din 1993, şi a format un grup de lucru alcătuit din zeci de deputaţi şi celebrităţi ruse în vederea pregătirii amendamentelor.

Numeroşi analişti consideră că Putin organizează prin această reformă constituţională perioada de după 2024, lăsându-şi un maximum de uşi deschise pentru a-şi păstra influenţa după ce pleacă de la Kremlin la finalul actualului mandat, în contextul în care nu mai poate candida la preşedinţie.

Vladimir Putin afirmă, la rândul său, că propunerile sale cu privire la revizuirea Constituţiei nu vizează să-i ”prelungească puterea”, în contextul în care conduce ţara de 20 de ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.