Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi cu represalii ”militare şi tehnice” în cazul în care rivalii săi occidentali nu-şi încetează politica pe care Rusia o denunţă drept ameninţătoare, pe fondul unor tensiuni tot mai mari în centrul cărora se află Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cazul unei păstrări a liniei foarte clar agresive a colegilor noştri occidentali, vom lua măsuri militare şi tehnice adecvate ca represalii”, a ameninţat Putin într-o intervenţie în faţa unor cadre din armata rusă şi din Ministerul Apărării.

”Consolidarea la frontierele ruse a grupurilor militare ale Statelor Unite şi NATO şi organizarea unor manevre militare de amploare constituie o sursă de îngrijorare”, a denunţat el.

Putin lansează aceste acuzaţii în contextul în care Occidentul, din contră, acuză Kremlinul de faptul căa comasat zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina, în pregărirea unei ofensive.

În acest context, Vladimir Putin a subliniat necesitatea, în opinia sa, ca Statele Unite şi NATO să ofere garanţii de securitate Rusiei prin semnarea unor tratate ruse care interzic orice extindere viitoare a Alianţei Nord-Atlantice.

Putin i-a transmis deja această revendicare omologului său american Joe Biden, în cursul unui summit virtual, la începutul lui decembrie, iar apoi a făcut publice, la sfârşitul săptămânii trecute, două proiecte de tratat în acest sens.

Chiar dacă Moscova ar obţine satisfacţie, acest lucru nu ar fi deloc suficient, apreciază Vladimir Putin.

Liderul de Kremlin acuză Statele Unite că ies din tratate pe care le semnează atunci când le convin şi încalcă dreptul internaţional, cerând altora să-l respecte.

”Ne-am săturat de aceste manipulări”, denunţă Vladimir Putin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.