Familiile militarilor din cadrul Gărzii Naţionale ruse ucişi în Ucraina sau în Siria urmează să primească o compensaţie în valoare de cinci milioane de ruble (75.000 de euro), prevede un decret semnat luni de către preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cazul deceslui militarilor care servesc în Garda Naţională (şi) care au luat parte la operaţiunea specială (din Ucraina) sau care au îndeplinit msiuni speciale în Siria, membrii familiilor lor vor primi o indemnizaţie de cinci milioane de ruble”, se arată în acest decret publicat în Jurnalul Oficial rus.

În aprilie, un decret asemănător a fost semnat de către liderul de Kremlin în privinţa grănicerilor aflaţi în post la frontiera cu Ucraina şi a ”voluntarilor” ucişi în invazia Ucrainei de către Rusia.

Garda Naţională rusă a fost înfiinţată în 2016.

Ea este însărcinată cu sarcini destinate de obicei forţelor antiteroriste şi unităţilor de elită ale poliţiei, precum menţinerea oridnii publice.

Garda Naţională rusă se află în mod direct în subordnea şefului statului rus.

Autorităţile ruse au rămas foarte dscrete în privinţa numărului morţilor din Garda Naţională - atât în Ucraina, cât şi în Siria.

La sfârşitul lui martie, Ministerul rus al Apărării anunţa că 1.351 de militari au fost ucişi pe teritoriul Ucrainei.

Experţi şi oficiali occidentali estimează, însă, că numărul real al morţilor este cu mult mai mare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.