Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu Papa Francisc despre protejarea populaţiei creştine în Orientul Mijlociu şi despre ajutoarele umanitare pentru Siria, a informat liderul rus într-o conferinţă de presă de după discuţia sa cu premierul italian Giuseppe Conte, conform TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am discutat despre protejarea populaţiei creştine în Orientul Mijlociu şi ajutoarele umanitare pentru Siria. Este important ca poziţia Rusiei să fie similară cu cea a Vaticanului privind valorile tradiţionale, să se promoveze dialogul între religii şi civilizaţii”, a afirmat Putin.
 
Putin a precizat că s-a discutat şi despre relaţiile în dezvoltare între Rusia şi Vatican. Cele două părţi au căzut de acord că vor acorda o importanţă aparte colaborării în cultură, educaţie şi sănătate.
 
„A fost o discuţie foarte bună. Am vorbit despre probleme internaţionale precum şi despre relaţiile bilaterale în dezvoltare dintre Rusia şi Vatican, inclusiv despre aspectul spiritual al acestei cooperări şi despre legăturile umanitare”, a declarat Putin.
 
Aceasta a fost a şasea vizită a lui Putin la Vatican şi a treia întâlnire cu Papa Francisc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.