Puterea de centru-stânga din Italia ar urma să-şi păstreze, cu un scor strâns, bastionul din Toscana, pe care Liga (extrema dreaptă) spera să i-l smulgă în alegerile regionale de duminică şi luni, potrivit unui exit-poll, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestui sondaj realizat la ieşirea de la urne de postul Rai, opoziţia de dreapta urmează să păstreze Liguria şi Veneţia şi este creditată cu o victorie în regiune Marche.

Centrul-stânga păstrează, la rândul său, Campania, iar cele două tabere sunt cot la cot în Puglia.

Italienii au votat puternic în favoarea unei reduceri a numărului parlamentarilor - de la 945 câţi sint în prezent în amabele Camere, la 600 - în cadrul unui referendum care a avut loc în paralel cu scrutinul regional.

Potrivit Rai, 60 până la 64% dintre alegători au votat în favoarea acestei reforme iniţiate de Mişcarea Cinci Stele (M5S), membră a coaliţiei aflate la putere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.