Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin Dmitri Peskov a contractat noul coronavirus şi a fost internat la spital, a declarat el însuţi agenţiilor ruse de presă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, sunt bolnav. Primesc un tratament”, a declarat Dmitri Peskov pentru agenţia rusă de presă Interfax.

Purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin precizează că nu s-a mai întâlnit personal cu Vladimir Putin de peste o lună de zile, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Kremlinul dă asigurări că starea sănătăţii lui Vladimir Putin este supravegheată riguros şi că şeful statului beneficiază de cea mai bună monitorizare din Rusia.

Vladimir Putin, care s-a izolat la reşedinţa sa de la periferia Moscovei a participat la numeroase reuniuni prin videoconferinţă, s-a întâlnit marţi cu CEO-ul gigantului petrolier rus Rosneft, Igor Secin.

Dmitri Peskov este ultimul membru al puerii ruse dintr-o serie care a contractat noul coronavirus, în contextul în care Rusia a devenit a doua cea mai afectată ţară din lume - după Statele Unite - ca număr de contaminări, cu 232.243 de cazuri înregistrate oficial.

Premierul Mihail Mişustin l-a informat pe Vladimir Putin l-a sfârşitul lui aprilie că s-a contaminat cu noul coronavirus şi s-a suspendat din funcţie până se vindecă.

Ministrul rus al Culturii Olga Liubimova a fost diagnosticată cu noul coronavirus la începutl lui mai, după ministrul Construcţiilor Vladimir Iakuşev şi unul dintre principalii săi colaboratori.

În pofida epidemiei covid-19, muncitorii ruşi şi-au reluat marţi activitatea în fabrici şi pe şantiere de construcţie, în cadrul unei ridicări treptate a interzicerii activităţii impusă populaţiei în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.