Coreea de Nord a avertizat SUA privind folosirea „presiunii şi a ameninţărilor militare” împotriva sa înaintea unui summit istoric intre cele două ţări, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Coreea de Nord a declarat că SUA provoacă intenţionat Nordul prin sugestiile că sancţiunile nu vor fi ridicate decât după dezarmarea nucleară.

Oficialul nord-coreean a adăugat că Washingtonul „dezinformează opinia publică” atunci când afirmă că intenţia Nordului de a se dezarma nuclear a venit drept consecinţă a sancţiunilor şi a altor presiuni.

De asemenea, SUA creează o atmoferă tensionată prin prezenţa trupelor militare americane în peninsula coreeană, conform oficialului.

„SUA provoacă intenţionat Coreea de Nord într-un moment în care situaţia din peninsula coreeană merge către pace şi împăcare datorită summitului istoric dintre Nord şi Sud şi a Declaraţiei de la Panmunjom”, precizează oficialul într-un comunicat.

„Aceste acţiuni nu pot fi interpretate altfel decât o încercare periculoasă de a periclita atmosfera de dialog şi de a duce situaţia de unde am pornit. Nu ajută situaţia dacă SUA vor interpreta intenţiile pacifiste ale Nordului drept un semn de slăbiciune şi vor continua să facă ameninţări”, se arată în comunicat.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că va menţine sancţiunile şi alte presiuni asupra Nordului şi a sugerat că atitudinea sa fermă a ajutat la reconciliere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.