Membri ai Partidului Comunist grec care participau la un protest au blocat o autostradă, în nordul ţării timp de mai multe ore, pentru a împiedica un convoi militar albanez să ajungă la un exerciţiu militar NATO în România, au anunţat autorităţile elene, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de protestatari au împiedicat 19 vehicule militare vineri, timp de peste patru ore, să treacă pe o autostradă cu plată în apropiere de localitatea Kozani.

Protestatarii au lăsat toate celelalte vehicule să treacă.

Ei purtau un banner cu mesajul ”Asasinini NATO, plecaţi acasă”.

Convoiul militar albanez, din care făceau parte camioane şi autobuze a căutat o rută alternativă.

Statul Major albanez a anunţat într-un comunicat că trupele se îndreptau ”către destinaţia finală”.

”Toţi militarii sunt sănătoşi şi sunt însoţiţi, sub măsuri stricte de securitate, de autorităţi militare şi civile elene”, se arată în acest comunicat remis AP.

Aproximativ 2.000 de militari şi peste 500 de vehicule se îndreaptă către poligonul de antrenament de la Cincu, în centrul României, pentru a participa la exerciţiul NATO Noble Jump.

Între ţările care participă la exerciţiu se află Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Polonia, Norvegia şi Albania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.