Propaganda nord-coreeană dă vina pe NATO şi numeşte implicarea SUA în conflictul din Ucraina o "pistă spre autodistrugere", marcând, în stilul caracteristic, un an de la invazia Rusiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia de presă a regimului, KCNA, preia un comentariu al lui Kim Yoo-chul, descris drept analist în domeniul afacerilor internaţionale, care spune că războiul din Ucraina este "produsul inevitabil al coerciţiei şi hegemoniei" SUA şi a aliaţilor săi.

"Dacă Ucraina nu ar fi luat parte orbeşte la politica americană de confruntare antirusească, dacă ar fi respins demonii murdari ai Statelor Unite şi ar fi promovat reconcilierea şi unitatea cu vecinii săi, situaţia nu ar fi ajuns în punctul în care să fie atât de gravă ca acum", arată Kim Yoo-chul.

"Situaţia actuală din Ucraina dovedeşte încă o dată că nu poate exista pace în lume în niciun moment dacă nu se pune capăt politicii de forţă, tiranie şi agresiune lacomă a Statelor Unite", continuă el.

Coreea de Nord şi-a strâns legăturile cu Rusia de la începutul războiului, susţinând public Moscova atât în declaraţii, cât şi la Naţiunile Unite şi-a exprimat sprijinul pentru anexarea proclamată de Rusia a unor părţi din Ucraina. 

Statele Unite au acuzat, în schimb, Coreea de Nord că a furnizat arme Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.