Senatori democraţi denunţă aprig practici comerciale ale WEE1 Tactical, un producător american de arme mici, uşoare şi mortale, care produce o armă semiautomată pentru copii - JR-15 - inspirată de un model de puşcă de asalt şi folosită în mai multe atacuri armate sângeroase, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Puşca de tip JR-15 este ”absolut sfâşietoare”, a condamnat joi liderul democraţilor în Senat Chuck Schumer.

”Ultimul lucru pe care ar trebui să-l facem este să reducem mărimea acestor arme de război şi să le vindem copiilor”, a denunţat el, îndemnând Agenţia americană a Protecţiei Consumatorilor (FTC) să deschidă o anchetă cu privire la fabricarea acesteia.

Puşca, de nici un kilogram, trage cu gloanţe reale. Ea este livrată cu încărcătoare de unul, cinci sau zece cartuşe de calibrul 22 pentru puşti lungi şi a fost comercializată pentru prima oară în ianuarie, la preţul de 389 de dolari.

Societatea WEE1 Tactical - care vinde această armă - o prezintă ca pe ”o bucată a libertăţii americane”, destinată ”amatorilor de talie mică”.

Ea prezintă pe site o fetiţă blondă, care se uită prin vizorul uneia dintre aceste puşti, în timp ce ninge.

”Împotriva epidemiei de violenţă armate la tineri şi de atacuri armate”, o armă ca asta ”n-ar trebui pur şi simplu să existe”, denunţă Chuck Schumer.

El dă exemplul unui copil de şase ani care şi-a rănit prin împuşcare învăţătoarea la începutul lui ianuarie, într-o şcoală din Virginia.

Atacurile armate sunt un flagel recurent în Statele Unite, unde dreptul de a deţine arme este garantat de către Constituţie.

Preşedintele american Joe Biden i-a îndemnat din nou, joi, pe congresmeni să interzică puştile de asalt - de urgenţă.

Însă încercările de reglementare a vânzării puţtilor de asalt sunt blocate în Congresul american, în care lobbyiştii armelor de foc exercită o influenţă puternică.

Contactată de AFP, WEE1 Tactical nu a răspuns.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.