Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a fost supus miercuri unei operaţii chirurgicale ”reuşite” la Riad, dezvăluie o publicaţie de stat saudită, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul a fost supus unei ”chirurgii laparoscopice reuşite miercuri dimineaţa privind o apendicită, la Spitalul specializat Regele Faisal” de la Riad, a anunţat agenţia oficială saudită de presă SPA.

SPA a publicat pe Twitter imagini cu prinţul, cunoscut de asemenea drept MBS, ieşind din spital, însoţit de anturajul său şi urcând într-o maşină.

În vârstă de 35 de ani, MBS încearcă, în urma ascensiunii sale la putere, în 2017, să modernizeze această ţară ultraconservatoare, primul exportator mondial de petrol, şi să relaxeze reguli sociale foarte închistate, mai ales cu privire la femei şi tineri.

Însă începutul domniei sale a fost marcat de o reprimare a criticilor săi, vizând inclusiv demnitari religioşi, activişti şi elite regale.

El a fost vizat de un val de condamnări după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în sediul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, în 2018.

Casa Albă a anunţat miercuri că preşedintele american Joe Biden urmează să discute în curând pentru prima oară cu regele Arabiei Saudite Salman şi să publice un raport al serviciilor americane de informaţii cu privire la acest asasinat, care ar fi exploziv pentru prinţul moştenitor.

Noul preşedinte al Statelor Unite nu a discutat încă cu lideri saudiţi, aliaţi foarte apropiaţi ai predecesorului său Donald Trump în Orientul Moijlociu.

Însă el a anunţat că va sta de vorbă la momentul potrivit cu regele Salman şi nu cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, interlocutorul privilegiat al lui Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.