Prinţul danez Joachim, fiul mai mic al reginei Margrethe a II-a, a fost operat cu succes de un cheag de sânge la creier, la Toulouse, în sud-vestul Franţei, şi se află într-o stare ”stabilă”, a anunţat curtea regală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joachim al Danemarcei, în vârstă de 51 de ani, ”a fost internat vineri seara la CHU Toulouse. Prinţul a fost operat imediat de un cheag de sânge la creier, iar operaţia a fost un succes”, a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, curtea regală daneză.

”Starea Alteţei Sale Regale este stabilă azi”, iar soţia sa de origine franceză, prinţesa Marie, se află alături de prinţ, a precizat curtea.

”Maiestatea Sa Regina doreşte ca familia să fie calmă în timpul spitalizării”, afirmă curtea.

Joachim, al cărui tată, Henrik de Danemarca, este de asemenea de origine franceză, este fratele mai mic al prinţului moştenitor Frederik,în vârstă de 52 de ani, desemnat să-i succeadă mamei sale, în vârstă de 80 de ani.

El se afla în vacanţă la castelul familiei de la Cayx (Lot).

Recăsătorit, el are doi fii din prima căsătorie, Nikolai, în vârstă de 20 de ani, şi Felix, în vârstă de 18 ani. Un francofon, el are de asemenea doi copii cu prinţesa Marie, Henrik, în vârstă de zece ani, şi Athena, în vârstă de opt ani.

Un colonel în rezervă, el tomai s-a format timp de un an, la Paris, la Centrul de Înalte Studii Militare (CHEM) şi la Institutul de Înalte Studii ale Apărării Naţionale (IHEDN), la Şcoala Miliară.

După vacanţă, prinţul urmează să debuteze ca ataşat în domeniul Apărării la Ambasada Danemarcei la Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.