Prinţii William şi Harry, precum şi ducesa de Cambridge au participat miercuri la o ceremonie în memoria celor patru oameni ucişi în atacul din apropiere de Parlamentul britanic, în urmă cu două săptămâni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, a intrat cu maşina în mulţime pe Podul Westminster. El a ucis trei oameni şi a rănit câteva zeci de persoane, înainte de a lovit gardul Parlamentului. El a coborât apoi şi a intrat în curtea Legislativului, unde a omorât un poliţist, înainte de a fi ucis de un altul.

Poliţia britanică a precizat că atacul a fost unui terorist, însă Masood pare să fi acţionat singur. Toţi ceilalţi suspecţi arestaţi în legătură cu incidentul au fost eliberaţi între timp.

Familiile victimelor – turistul american Kurt Cochran, în vârstă de 54 de ani, profesoara Aysha Frade, de 44 de ani, pensionarul Leslie Rhodes, de 75 de ani, şi ofiţerul Keith Palmer, de 48 de ani – li s-au alărut lui Harry, Wlliam şi lui Kate pentru slujba de la Westminster Abbey, în apropiere de locul atacului.

“Asaltul violent din urmă cu două săptămâni asupra londonezilor şi vizitatorilor din oraş, (veniţi – n.r.) din toată lumea, precum şi uciderea unui ofiţer de poliţie aflat la datorie la Palatul Westminster a şocat toţi oamenii din toată lumea”, a explicat John Hall, decanul catedralei Westminster.

“Cei ucişi şi răniţi includ londonezii, dar şi oameni din Statele Unite, România, Franţa, Coreea de Sud, Italia, China, Australia, Grecia, Portugalia, Germania, Polonia şi Irlanda”, a adăugat el.

“Ce ar putea motiva un om să închirieze o maşină şi să o conducă din Birmingham la Brighton, la Londra şi apoi să intre cu viteză în oameni pe care nu i-a întâlnit niciodată, nu putea să îi cunoască, faţă de care nu avea nicio ură personală (…), apoi să intre în porţile Palatului Westminster pentru a provoca o nouă moarte?”, a subliniat Hall.

“Probabil că nu vom afla niciodată. Ce speră să obţină?”, a adăugat el.

Congregaţia i-a inclus pe cei răniţi în atac, precum şi martori, angajaţi ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă care au ajuns la locul atacului, precum şi reprezentanţi ai principalelor religii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.