Primarul oraşului Sao Paulo, Bruno Covas, este în stare clinică "ireversibilă" după ce cancerul la sistemul digestiv de care suferă din 2019 s-a agravat, relatează AFP; citând medici brazilieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primarul Bruno Covas continuă să fie îngrijit la spitalul siriano-libanez, primind analgezice şi sedative. Tabloul clinic este considerat ireversibil de către echipa medicală", a anunţat unitatea spitalicească.

Covas, 41 de ani, a fost spitalizat la 2 mai, ca urmare a unor sângerări la stomac apărute la testele efectuate pentru a continua chimioterapia şi imunoterapia.

Ca urmare a agravării stării sale, el a cerut un concediu de 30 de zile pentru a se dedica total îngrijirilor. "Corpul meu cere să dedic mai mult timp tratamentului, care intră într-o fază foarte severă", a anunţat el atunci.

Cancerul la sistemul digestiv, care apoi i-a afectat ganglionii limfatici, ficatul şi oasele, a fost diagnosticat în octombrie 2019.

În ciuda bolii, el a continuat să-şi exercite funcţia de primar al celui mai populat oraş din Brazilia şi a gestionat criza provocată de pandemia de coronavirus.

Bruno Covas a contractat Covid-19 în august 2019 şi după ce s-a vindecat, în noiembrie 2020, a fost reales ca primar cu 60 la sută din voturi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.