Cel puţin 34 de oameni au fost ucişi în atentatele de la Bruxelles, anunţă televiziunea VRT, precizând că 20 dintre ei au murit la metrou, iar alţi 14 la aeroport. Primarul Bruxelles-ului, Yvan Mayeur, a confirmat, într-o conferinţă de presă, că 20 de persoane au murit în explozia produsă marţi la metroul din Bruxelles, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Circa 20 de oameni au fost ucişi în explozie dintr-o garnitură de metrou din Bruxelles, iar 106 oameni au fost răniţi. 17 persoane sunt rănite grav”, a spus oficialul.

Alte 14 persoane au murit pe aeroport, potrivit presei.

Anchetorii au descoperit un pistol automat Kalashnikov lângă trupul unui atacator de pe aeroportul din Bruxelles, dar şi o centură cu exploziv nedetonată, potrivit postului de televiziune VTM.

"Ne-a fost teamă de un atac terorist şi acesta a avut loc. Ştim că sunt mulţi morţi, mulţi răniţi, mulţi dintre ei străini", a declarat premierul belgian Charles Michel într-o conferinţă de presă.

Trei atentate teroriste au avut loc marţi dimineaţă la Bruxelles: două dintre ele la aeroport şi altul la metrou.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.