Un judecător federal a pronunţat prima condamnare în legătură cu asaltul de la Capitoliu, prin care nu a trimis-o la închisoare pe o americancă, după ce aceasta şi-a exprimat remuşcarea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea audierii, Anna Morgan-Lloyd a încheiat cu procuratura o înţelegere prin care a pledat vinovată şi prin care a recunoscut că a intrat în mod ilegal în sediul Congresului, la 6 ianuarie, în timp ce aleşii certificau victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

”Mă aflam acolo pentru a-mi arăta  susţinerea faţă de preşedintele (Donald) Trump. Mi-e ruşine că acest lucru a devenit o astfel de etalare a violenţelor”, a declarat ea miercuri, într-o audiere prin telefon, într-un tribunal federal din Washington.

Venită din Indiana, această femeie în vârstă de 49 de ani l-a ascultat pe miliardar denunţând, în lipsa celei mai mici probe, ”alegeri furate”, după care a urmat mulţimea susţinătorilor acestuia în ”templul” democraţiei americane. Ea a rămas aproximativ zece minute în incintă şi nu a comis vreoo degradare sau violenţă.

”A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, scria ea a doua zi pe Facebook.

Însă, după ce a fost arestată, ea a cooperat cu justiţia, a prezentat scuze şi a început să-şi ”revizuiască anumite opinii”, a sublinait avocatul său.

Ţinând cont de această întorsătură, procurori au sugerat ca femeia să fie plasată în libertate condiţionată pe o perioadă de trei ani, să fie obligară să presteze muncăîn folosul general şi să plătească despăgubiri în valoare de 500 de dolari.

Judecătorul Royce Lamberth a dat curs acestor recomandări, însă a subliniat că  ea a luat parte la o ”crimă gravă”.

Această manifestaţie ”nu a devenit violentă prin accident”, a subliniat judecătorul.

Începând din ianuarie, poliţia federală (FBI) a desfăşurat mijloace considerabile în vederea identificării a aproximativ 800 de persoane implicate în asaltul de la Capitoliu, care a şocat America.

Până în prezent, 500 de persoane au fost identificate şi inculpate cu privire la capete de acuzare mai mult sau mai puţin grave.

Pedeapsa lui Morgan-Lloyd arată că ele vor fi condamnate la pedepse în funcţie de gravtatea faptelor pe care le-au comis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.