Prima Doamnă ucraineană Olena Zelenska a anunţat vineri că a fost testată pozirtiv cu noul coronavirus, la o zi după înregistrarea unui vârf de contaminări în această fostă republică sovietică, după ieşirea din izolare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am primit un test de depistare pozitiv”, a scris Olena Zelenska pe Facebook, precizând că soţul său, preşedintele Volodimir Zelenski şi cei doi copii ai cuplului auf ost testaţi negativ.

Prima Doamnă ucraineană spune că se simte bine şi că primeşte îngrijiri la domiciliu, unde s-a izolat de familia prezidenţială.

Olena Zelenska, în vârstă de 42 de ani, la fel ca soţul său, i-a îndemnat pe ucraineni să rămână atenţi şi să poarte o mască de protecţie în spaţiile publice, dând asigurări că familia sa ”continuă să respecte toate regulile” de prevenţie.

ZELENSLI, CRITICAT PENTRU CĂ NU POARTĂ MASCĂ

Preşedintele Zelenski este însă criticat în mod frecvent din cauză că nu poartă mască de protecţie în apariţiile sale publice.

La începutul lui iunie, şeful statului ucrainean şi mai mulţi membri ai echipei sale au băut o cafea în interiorul unui restaurant, în vestul Ucrainei, în contextul în care Guvernul a autorizat doar deschiderea teraselor.

În urma scandalului provocat după difuzarea pe reţele de socializare de către preşedinţie a unor fotografii din timpul acestei vizite, poliţia a anunţat că le-a aplicat amenzi cu privire la încălcarea regulilor izolării lui Volodimir Zelenski şi însoţitorilor săi, însă aceste amenzi urmează să fie validate de către un tribunal.

Ucraina a înregistrat joi un vârf de 689 de noi contaminări cu noul coronavirus, ”o cifră foarte alarmantă” consideră Ministerul Sănătăţii, care a acuzat încălcarea masivă a regulilor de prevenţie impuse din cauza pandemiei covid-19 - distanţarea socială, purtarea măştii.

Volodimir Zelenski a subliniat vineri importanţa purtării măştii de protecţie.

Ucraina, o ţară cu aproximativ 40 de milioane de locuitori, înregistrează 29.753 de contaminări cu noul coronavirus şi 870 de morţidin cauza covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.