Poliţia din Israel l-a chestionat pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu pentru a douăsprezecea oară într-un caz de corupţie, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigatorii l-au chestionat pe Netanyahu timp de mai multe ore la reşedinţa sa oficială din Ierusalim. Mai multe instituţii de presă au informat că discuţiile s-au concentrat pe două cazuri în care poliţia a recomandat deja punerea sa sub acuzare.

Un purtător de cuvânt al lui Netanyahu a declarat că prim-ministrul „a răspuns la fiecare întrebare, cu toată încrederea, ştiind că nu s-a întâmplat nimic în neregulă şi investigaţia nu va duce nicăeri”.

Într-unul dintre cazuri este vorba despre cadouri pe care Netanyahu şi familia sa le-ar fi primit, iar în cel de-al doilea caz, Netanyahu s-ar fi asigurat că va avea parte de articole pozitive din partea Yedioth Ahronoth, unul dintre cele mai mari ziare din Israel, la schimb pentru sancţiuni faţă de ziarul rival, Israel Hayom.

Prim-ministrul israelian a negat în repetate rânduri că ar fi făcut ceva ilegal, numind acuzaţiile ca fiind o „vânătoare de vrăjitoare” a presei.

Într-un al treilea caz, două persoane apropiate de Netanyahu au fost arestate fiind suspectate că au promovat reglementări care ar valora sute de milioane de dolari pentru compania de telecomunicaţii Bezeq. La schimb, site-ul de ştiri al Bezeq a publicat informaţii pozitive despre Netanyahu. Cele două persoane au devenit martori ai statului.

Procurorul general al Israelului va decide dacă îl va pune sub acuzare pe Netanyahu. Partenerii lui Netanyahu din coaliţia de guvernare l-au susţinut, declarând că aşteaptă decizia procurorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.