Presupusa autoare a atacului armat de la sediul YouTube este o locuitoare în vârstă de 39 de ani a oraşului San Diego, identificată de doi reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii drept Nasim Aghdam, relatează The ssociated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a fost citată într-o relatare, în 2009, a publicaţiei San Diego Union-Tribune, la o acţiune de protest organizată de People for the Ethical Treatment of Animals faţă de folosirea porcilor în cadrul unor formări militare în traumatologie.

Ea era purta o perucă, blugi cu pete de ”sânge” pe ei şi o sabie de plastic la acest miting organizat lângă baza puşcaşilor marini Camp Pendleton.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Pentru mine drepturile animalelor sunt egale cu drepturile omului”, declara Aghdam pentru ziar la acea vreme.

Şeful Poliţiei din San Bruno Ed Barberini a anunţat că atacatoarea a deschis marţi focul cu o armă de mână, într-o curte exterioară, la sediul YouTube, a rănit trei persoane şi apoi s-a împuşcat mortal. O patra persoană s-a rănit la gleznă în timp ce fugea.

FURIOASĂ PE YOUTUBE

Tatăl suspectei spune că aceasta era supărată pe YouTube, după ce compania a încetat să o plătească în schimbul videoclipurilor pe care le posta pe platformă.

Ismail Aghdam a declarat pentru Bay Area News Group că a avertizat poliţia cu privire la faptul că fiica sa Nasim Aghdam s-ar fi putut duce la YouTube deoarece ”ura” compania.

El a declarat că şi-a dat fiica dispărută luni, după ce nu a răspuns la telefon timp de două zile.

Familia a primit un telefon de la poliţia din Mountain View marţi, către ora locală 2.00 (12.00, ora României) prin care era anunţată că femeia a fost găsită dormind într-o maşină, a declarat el.

Ismail Aghdam a adăugat că i-a avertizat pe poliţişti că fiica sa s-ar putea duce la YouTube.

O purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Mountain View, Katie Nelson, a confirmat că poliţişti au localizat marţi dimineaţa o femeie care dormea într-un vehcul, într-o parcare.

Femeia a refuzat să răspundă la întrebări, a precizat ea. Nelson nu a răspuns când a fost întrebată dacă poliţia a fost avertizată că Aghdam s-ar putea duce la YouTube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.