Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că între 2.500 şi 3.000 de soldaţi ucraineni au murit în războiul cu Rusia şi alţi 10.000 au fost răniţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Zelenski a declarat că situaţia militară din sudul şi estul ţării este „încă foarte dificilă”, în timp ce a lăudat lupta forţelor sale armate.

"Succesele armatei noastre pe câmpul de luptă sunt cu adevărat semnificative, semnificative din punct de vedere istoric. Dar încă nu sunt suficiente pentru a curăţa pământul nostru de ocupanţi. Îi vom mai bate", a spus Zelenski într-o intervenţie video de noaptea târziu, solicitând din nou ca aliaţii să trimită arme mai grele şi un embargo internaţional asupra petrolului rusesc.

Rusia a declarat că a lovit ceea ce a descris ca fiind o fabrică de la periferia Kievului care producea şi repara rachetele antinavă, ca represalii pentru scufundarea de joi a navei amiral Moskva a flotei de la Marea Neagră.

Ucraina a spus că una dintre rachetele sale a provocat scufundarea crucişătorului Moskva, un simbol puternic al rezistenţei sale la un inamic mai bine înarmat. Moscova a declarat că nava s-a scufundat în timp ce era remorcată, după un incendiu provocat de o explozie de muniţie.

Statele Unite consideră că Moskva a fost lovit de două rachete ucrainene şi că au existat victime, deşi cifrele sunt neclare, a declarat un înalt oficial american.

Rusia a spus că peste 500 de marinari de la bordul navei Moskva au fost evacuaţi după explozie. Nici această afirmaţie, nici evaluarea SUA nu au putut fi verificate în mod independent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.