Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost primit cu urale şi aplauze îndelungate, miercuri seara, în Congresul SUA, unde urma să ţină un discurs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În discursul său adresat camerelor reunite ale Congresului, el le va cere legislatorilor americani să continue să sprijine războiul în curs de desfăşurare din ţara sa.

Înainte de a se adresa Congresului, Zelenski a vorbit câteva ore la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden. 

La Capitoliu, Zelenski s-a întâlnit mai întâi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, cu liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell, şi cu liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy. Întâlnirea a avut loc în biroul de ceremonii al lui Pelosi, precizează CNN. 

Surse CNN au declarat că liderul de la Kiev a discutat despre o formulă de pace despre care i-a vorbit şi preşedintelui american Joe Biden şi şi-a exprimat dorinţa de a organiza un fel de summit pentru pace în această iarnă.

În discursul către plenul Congresului, Zelenski se va adresa poporului american, menţionând valorile comune şi mulţumindu-le direct politicienilor din ambele partide. Dar, pentru a continua să îşi protejeze ţara, Zelenski va continua să ceară ajutor pledând pentru sancţiuni, arme, asistenţă financiară şi justiţie. El va sublinia însă că nu a cerut niciodată trupe americane pe teren, au declarat surse pentru CNN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.