Preşedintele asociaţiei franceze Ummah Charity, Bilal Righi, a fost plasat luni în arest prevenitv în Oise, după ce a lansat o acţiune de strângere de fonduri pentru părintele elevei care a lansat o campanie împotriva profesorului Samuel Paty, decapitat de către un rus cecen, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilal Righi face parte dintre persoanele arestate în cadrul unoroperaţiuni ale poliţiei care se desfăşoară în contextul decapitării vineri a lui Samuel Paty.

El a deschis, în numele ONG-ului său, un ”fond” de susţinere a părintelui unei eleve care a lansat o campanie pe Internet împotriva profesorului care a fost decapitat.

Zeci de arestări erau în curs luni, în Franţa, după ce Guvernul a cerut să se reacţioneze prompt împotriva ”derivelor separatiste” ale celei mai radicale aripi a mişcării islamiste franceze.

La aceste proceduri, declanşate la cererea ministrului francez de Interne Gérald Darmanin, iau parte trupe importante din cadrul forţelor de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.