Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a declarat că îl iubeşte pe Donald Trump pentru că este direct în ceea ce îi priveşte pe africani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La mai puţin de două spătămâni de când preşedintele Trump a spus, aparent, că se opune pătrunderii în Statele Unite ale Americii a unor imigranţi din „cocini de ţări”, referindu-se la naţiuni din Africa, preşedintele ugandez afirmă că îl apreciază pentru că „vorbeşte sincer cu africanii”.

„Donald Trump vorbeşte sincer cu africanii. Africanii trebuie să îşi rezolve problemele. Nu poţi supravieţui dacă eşti slab. Este vina africanilor că sunt slabi. Suntem de 12 ori mai mari decât India, dar de ce nu suntem puternici?”, a scris Museveni pe Twitter.

El a reluat această idee şi într-un discurs pe care l-a ţinut la Kampala, scrie CNN. „Americanii au unul dintre cei mai buni preşedinţi. Domnul Trump. Îl iubesc pe Trump. Îl iubesc pentru că vorbeşte sincer cu africanii. Nu ştiu dacă este citat greşit, dar când vorbeşte îmi place pentru că este direct”.

Spre deosebire de Museveni, alţi preşedinţi ai statelor africane au criticat afirmaţiile lui Trump şi au cerut scuze. La jumătatea lunii ianuarie, Trump a negat că ar fi spus cuvintele defăimătoare şi a susţinut că nu este rasist.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.